Nieuws

Vrijdagavond vredesmars in het Centrum

Skyline_Almere
Archief-foto

Vrijdagavond wordt in het Centrum van Almere een vredesmars gehouden. De tocht staat in het teken van Almeerders die verlangen naar vrede en samen leven.

De mars die om 19:30 uur start op het Stadhuisplein gaat via de Esplanade en Forum weer terug naar het plein. Daar worden diverse toespraken gehouden die bedoelt zijn om vriendschappen te beginnen en contacten te versterken. De organisatie vraagt iedereen licht mee te nemen.

Iedereen kan zich via de Facebookpagina aanmelden en blijft dan meteen op de hoogte. Naast de inwoners van de stad lopen diverse politieke partijen, bedrijven en religieuze organisaties mee. De mars en toespraken duren tot ongeveer 20:15 uur.

 

 


 

— Volledige persbericht —

Bijna als vanzelf en steeds sneller achter elkaar, komen beelden van geweld en geluiden van onverdraagzaamheid het leven van inwoners van Almere binnen. Het lijkt normaal dat groepen mensen elkaar naar het leven staan of elkaar op z’n minst minachten. Het recente geweld, dichtbij en veraf, laat ons de noodzaak zien om een geluid van vrede en samen leven te laten horen. The Friday Light Walk, Almeerders verlangen naar vrede en samenleven!

In een sfeer van vrede, vriendschap en respect lopen inwoners van Almere aanstaande vrijdagavond, ongeacht afkomst, leeftijd, religie of cultuur samen; schouder aan schouder èn hand in hand, in het licht, om te laten zien en horen dat onverdraagzaamheid en haat nooit zal mogen winnen!

Er zal gezamenlijk door het stadshart gelopen worden en de tocht zal eindigen op het Stadhuisplein om daar vriendschappen te beginnen en de contacten te versterken door middel van korte toespraken. Iedere deelnemer zal worden gevraagd een ‘licht’ mee te nemen.

Scoutinggroepen vanuit Almere en omgeving, vertegenwoordigers van de Almeerse religieuze organisaties, Almeerse politieke partijen, verenigingen, bedrijven en bewoners nemen deel aan deze tocht voor vrede en verbinding in Almere.
Aanstaande vrijdag om (20-11-2015) 19:30 uur verzamelen we ons op het Stadhuisplein. De tocht duurt incl. toespraken tot 20:15uur.

— Einde persbericht —

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *