Persberichten

Telefoons buitgemaakt bij twee berovingen

PB_9848Dinsdagavond zijn bij twee berovingen in Almere telefoons buitgemaakt. De politie doet onderzoek naar beide zaken en wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

Filmwijk

De eerste beroving vond plaats rond 19:15 uur in Filmwijk. Twee jongemannen zagen kans om de telefoon van een 19-jarige vrouw uit Almere te stelen. Agenten keken naar het tweetal uit en een Burgernetactie volgde, maar de twee jongemannen werden niet meer aangetroffen.

De vrouw stond bij de bushalte op de Romy Schneiderweg. De daders kwamen naar haar toe en eisten haar telefoon op. Na de diefstal rende het tweetal weg langs de busbaan in de richting van de Simone Signoretstraat.

Signalementen

Dader 1 is een jongen met een getint uiterlijk, donkere grote bolle ogen, dikke lippen, slank postuur, ongeveer 18 jaar oud, met een lengte tussen de 1.75 en 1.80 m. Hij droeg een grijs vest met capuchon, zwart gewatteerde jas, heup model, zwarte trainingsbroek en donkere sportschoenen.

Dader 2 is een jongen met een donker getint uiterlijk, ongeveer 18 jaar oud, met een lengte tussen de 1.75 en 1.80 m. Hij droeg een zwart vest met capuchon, donkere trainingsbroek en donkere gympen.

Stripheldenbuurt

Iets later op de avond, omstreeks 21:10 uur, werd een 21-jarige man uit Almere het slachtoffer van een beroving bij de Stripheldenbuurt. Ook hier werd de omgeving afgezocht naar de daders, eveneens zonder resultaat.

De Almeerder liep over de Evenaar in de richting van de Van Raemdonckstraat toen hij door twee onbekende jongemannen werd aangesproken. Het tweetal eiste zijn telefoon op waarop één van hen de telefoon uit een zak van het slachtoffer wist te halen. De Almeerder zag hierna kans weg te rennen en wist bij een vriend die in de buurt woont de politie te alarmeren.

Signalementen

Dader 1 is een jongeman met een licht getint uiterlijk, ongeveer 1.80 m. lang, slank postuur, lichte jas met capuchon. Hij droeg een beugel.

Dader 2 is een jongeman met een donker getint uiterlijk, ook ongeveer 1.80 m. lang, slank postuur en ook een kledingstuk met een capuchon.

Informatie melden

De politie wil graag in contact komen met eventuele getuige(n). Men kan contact opnemen via het telefoonnummer 0900-8844 of informatie melden via het Meldformulier op Politie.nl.  Mocht u anoniem uw informatie willen delen dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via M-Online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *