Nieuws

CAO-akkoord voor ambulancemedewerkers bereikt

CAO akkoord voor de ambulancezorg in Nederland bereiktDinsdagavond waren er opnieuw onderhandelingsrondes voor een nieuwe CAO voor de ambulancemedewerkers in Nederland. Dit heeft tot een doorbraak geleid voor het CAO-conflict dat al ruim 11 maanden geleden begonnen is.

Dit is goed nieuws voor de ambulancemedewerkers, die na 11 maanden actie voeren eindelijk een nieuwe CAO hebben. In Flevoland heeft het ambulancepersoneel diverse publieksvriendelijke werkonderbrekingen gehouden om aandacht te vragen voor het CAO-conflict. Zo reed men alleen spoedeisende ritten en werden bestelde ritten op dat moment niet uitgevoerd. Vorige week werd er tijdens een vier uur lange werkonderbreking in Lelystad aan voorbijgangers op straat een reanimatiecursus gegeven. In Almere werd een zelfde actie drie weken geleden gehouden op de Grote Markt.

In het nieuwe akkoord staat dat het personeel na hun 57e niet meer verplicht is om nachtdiensten te draaien. Daarnaast gaat er meer worden ingezet om vaste banen te realiseren op de ambulance. Verder zijn grotendeels dezelfde afspraken gemaakt als die voor het ziekenhuis personeel al bestaan. Naast de bovengenoemde verbeteringen wordt ook de onregelmatigheidstoeslag doorbetaald tijdens vakanties.

De koopkracht van de ambulancemedewerkers zal er met 7,5% op vooruit gaan. De gemaakte afspraken gaan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2015. De nieuwe CAO loopt tot en met 2018.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *