Nieuws

Brandweer druk met stormschades

Door de harde wind en de flinke hoeveelheid regen die is gevallen is de brandweer zondagavond druk geweest met verschillende meldingen van stormschades in Almere.

Aan het begin van de avond is de brandweer uitgerukt naar de Platte Knoop in de Noorderplassen voor een stormschade. Hier was spaken van schade aan een dak van een woning.

Vervolgens kwam er rond 19.35 uur eenĀ melding binnen voor hetĀ Lenthehof in het centrum. Hier is de bovenkant van een boom in de tuin van een bewoner afgeknapt.

Kort daarna is de brandweer naar de Lieven de Keystraat uitgerukt voor een loshangende tak in de groenstrook aan de zijde van de Lage Vaart.

Op hetzelfde moment waaide er in de John Rossweg in Almere Poort een hek van een bouwplaats om. Het hek is door de brandweerlieden verwijderd.

Vervolgens bleek dat de tunnel van de Poortdreef onder de A6 door de hevige regenval was ondergelopen, waardoor er geen verkeer meer mogelijk was. Ook hier is de brandweer ter plaatse gekomen en de weg werd door de politie afgesloten. Een particulier bedrijf is vervolgens aan de slag gegaan om het water weg te pompen.

Daarna kwam er een melding binnen voor het Molengatpad, waar schade was ontstaan aan een schoorsteen op het dak van een woning. Hier werd de hulp van de hoogwerker ingeroepen om de schoorsteen veilig te stellen.

Tenslotte werd de bemanning van Almere Buiten nogmaals teruggeroepen naar de Bouwmeesterbuurt, dit keer voor een afgespleten boom die over het fietspad bij de J. Wilsstraat was gevallen. Met een motorzaag werd deze boom in stukken gezaagd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *