Kort nieuws

Boot met gebroken mast van Gooimeer gehaald

Donderdagmiddag zijn de waterhulpdiensten uitgevaren voor een boot met een gebroken mast op het Gooimeer. Dit gebeurde rond 14:45 ter hoogte van Almere.

Door de hoge maar korte golven kreeg het jacht het zwaar te verduren en brak de mast af. De boot probeerde op eigen kracht naar de haven te varen, maar inmiddels had een bewoner uit Almere al naar de Waterhulpdienst gebeld. Ter plaatse ging vervolgens ook de motor van de boot stuk waarna de reddingsboot ‘Cobra’ het zeiljacht op sleeptouw nam.

De boot met de naam “Wilde Vaart” kwam niet veel later aan in de haven van Almere Haven. De boot en bemanning zijn net drie weken terug van een wereldreis. Tijdens die reis kwam een van de bemanningsleden om het leven bij een verkeersongeval in Puerto Rico, zo meldt de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer.

Foto`s: Waterhulpdienst.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *