Persberichten

VVD uit zorgen over veiligheidssituatie AZC

AZC-AlmereDe Almeerse fractie van de VVD maakt zich zorgen over de veiligheidssituatie in en rond het asielzoekerscentrum. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W en wil weten wat de gemeente doet om de veiligheid te waarborgen.

“Met de grote toestroom van het aantal vluchtelingen in Nederland, is ook het aantal incidenten in de verschillende asielzoekerscentra (AZC) toegenomen. Almere heeft een AZC met een capaciteit voor 800 mensen en een geplande uitbreiding met 600 plaatsen. Ook hier kunnen dus spanningen ontstaan die de onderlinge verhoudingen op scherp stellen. De VVD wil daarom weten of Almere voldoende is voorbereid op een mogelijke toename van de veiligheidsrisico’s in en rond het AZC.” schrijft de VVD in een persbericht.

De VVD vindt dat de gemeente een pro-actieve houding moet hebben ten aanzien van de veiligheidssituatie rond de vluchtelingenopvang. De partij wil weten of er een veiligheid- en risicoanalyse is gemaakt gebaseerd op actuele ontwikkelingen. Daarnaast wil de partij weten of de politie voldoende op sterkte is en of het noodzakelijk is extra middelen te moeten inzetten.

Klik hier: Schriftelijke vragen VVD, voor de schriftelijke vragen van de VVD.

Een gedachte over “VVD uit zorgen over veiligheidssituatie AZC

  • Tja, uitbreiden is een beetje overdreven. Zie wat er van de week gebeurd is, ze zullen niet alleen tegen elkaar het gaan botvieren. Alle vrouwen en jonge meiden uitkijken dan maar?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *