Persberichten

Twee aanhoudingen na wisseltrucs met Lotto-formulieren

PB_9848De politie heeft dinsdag twee inwoners van Leeuwarden van 26 en 28 jaar aangehouden op verdenking van oplichting, fraude en diefstal. Het duo zou zich schuldig hebben gemaakt aan wisseltrucs bij twaalf supermarkten in Flevoland en Friesland. Hierbij werden Lotto-formulieren bemachtigd zonder dat daarvoor werd betaald. Het onderzoek is nog in volle gang.

Wisseltruc

In maart en april van dit jaar werd namens de supermarkten in Lelystad, Almere, Leeuwarden, Heerenveen, Joure, Dronrijp, Wommels, Stiens en Franeker twaalf keer aangifte gedaan van oplichting en/of fraude en diefstal van Lotto-formulieren. In alle gevallen werden door wisseltrucs Lotto-formulieren, zowel goedkope als dure, buitgemaakt. Het lukte de daders zo om zonder te betalen de formulieren mee te krijgen.

Samenwerking

In samenwerking met de politie in Almere startte de Friese politie een onderzoek naar de daders van deze diefstal. Dankzij beeldmateriaal kwamen de agenten de twee verdachten op het spoor. Het bleek te gaan om twee inwoners van Leeuwarden van 26 en 28 jaar. Het duo werd afgelopen dinsdag aangehouden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Eén van de verdachten heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.

Onderzoek gaat verder

Het onderzoek wordt voortgezet, waarbij tevens navraag wordt gedaan bij de stichting Lotto om duidelijkheid te krijgen of op de weggenomen en niet betaalde Lotto-formulieren ook prijzen zijn gevallen. Daarnaast wordt financieel onderzoek naar beide verdachten gedaan om zo eventueel crimineel vermogen af te kunnen pakken. De schade voor de supermarkten loopt in de duizenden euro’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *