Persberichten

Scooterrijder met vuurwapen aangehouden

Politie logoOp donderdag 22 oktober 2015, omstreeks 4:00 uur, ziet de politie een scooter rijden over de evenaar. Als agenten de scooter met daarop twee personen een stopteken geven, willen ze niet stoppen.

Hierop ontstaat er een achtervolging en worden andere eenheden van politie opgeroepen. Ineens stopt de scooter en stappen de personen gelijk af. De bestuurder loopt gelijk naar de agenten en begint deze gelijk begint uit te schelden. De bijrijder loopt op dat moment snel een andere kant op. Op het moment dat de bijrijder wat verderop is laat hij wat vallen, dit hoorden de agenten en lopen in de richting van de bijrijder.

Als een van de agenten dichterbij komt, ziet hij een vuurwapen op de grond liggen. Hierop aarzelen de agenten geen moment en trekken het dienstwapen. Beide personen worden vervolgens onder schot gehouden en aangehouden.

Het wapen is voor onderzoek in beslag genomen en beide personen zullen door de recherche worden gehoord. Ook voor het uitschelden en het vermoedelijk rijden onder invloed zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Update: Het vuurwapen betreft vermoedelijk een gasdruk wapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *