Kort nieuws

Controle op verkeer en criminaliteit op de A6 en Oostvaardersdijk

De politie en de belastingdienst hebben vrijdag op verschillende plekken een controleactie gehouden in kader van het Donkeren Dagen Offensief.

Vanaf 15:00 tot 23:00 uur werd er gecontroleerd op de A6 en de Oostvaardersdijk. De politie maakte daarbij onder andere gebruik van ANPR camera’s om voertuigen te selecteren. In totaal zijn er ongeveer 17 duizend auto’s gescand. In totaal leverde dat 38 hits op voor de politie en 185 voor de belastingdienst. De belastingdienst heeft in totaal voor  €3175,- aan openstaande boetes kunnen innen. De politie heeft 19 bekeuringen uitgedeeld en drie personen aangehouden voor het in bezit hebben van harddrugs. Eén persoon had nog openstaande veroordeling.

De politie trof tijdens de controle ook meerdere bestuurders aan die met teveel alcohol op achter het stuur waren gekropen. Ook zijn meerdere voertuigen van de weg gehaald die in een dusdanig slechte staat waren dat ze opnieuw gekeurd moeten worden bij de Dienst Wegverkeer (RDW).

Note: De afgebeelde voertuigen en personen zijn willekeurig uitgezocht. Van criminele activiteiten of overtredingen hoeft dus geen sprake te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *