Persberichten

Compositietekening vrijgegeven van overvaller Wibra

compositietekening-overval-almere_kleinDe politie zoekt getuigen die iets hebben gezien van de overval op 3 juli dit jaar op een filiaal van de Wibra aan het Plein. In het regionale opsporingsprogramma Bureau Flevoland op Omroep Flevoland is woensdag 30 september een compositietekening van de overvaller getoond.

Rond 09.45 uur die 3e juli kwam een gewapende man de winkel binnen, waar op dat moment twee vrouwen aan het werk waren. De man liep direct door naar het kantoor, waar hij onder bedreiging met een vuurwapen één van de medewerksters een enveloppe uit de handen griste. Vervolgens rende hij de winkel uit. De overvaller zal later onaangenaam verrast zijn geweest toen bleek dat de enveloppe slechts voor hem waardeloze papieren bevatte.

Onderzoek

De gewaarschuwde politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in. Daarbij verleende de politiehelikopter ondersteuning vanuit de lucht. Ook gingen opsporingsberichten via Burgernet en Twitter uit. Helaas bleven deze inspanningen zonder succes.

Signalement

De verdachte is een zeer donkergetinte man van rond de 30 jaar oud en met een lengte van circa 1,80 meter. Hij heeft een smal postuur en opvallend dunne armen. Hij had op dat moment zeer kort geschoren haar en droeg een wit T-shirt en een donkere broek.

Aanvullend signalement

De vermoedelijke overvaller is rond 10.15 uur gezien op het hofje achter het Binnenhof. Toen droeg hij een zwart baseballpetje en een zwart met wit gekleurde rugzak van het merk Nike. Ook had hij een Albert Heijn-tas bij zich. Hij viel op doordat hij schichtig om zich heen keek en omhoog naar de politiehelikopter. Hij kwam uit de richting van de Brink en liep richting de Middenhof.

Uw tip!

De politie heeft inmiddels diverse getuigen gesproken. Meer informatie is welkom. Bent u getuige geweest van de overval of heeft u de overvaller zien vluchten en heeft u nog niet met de politie gesproken? Of herkent u de overvaller op basis van het signalement en/of de compositietekening? Neem dan contact op met de politie in Almere via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan via 0800 – 7000.

Een gedachte over “Compositietekening vrijgegeven van overvaller Wibra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *