Persberichten

Twee straatrovers aangehouden in Muziekwijk

Politie-auto_zwaailichtOp woensdag 23 september werden twee verdachten aangehouden, nadat zij op gewelddadige wijze een straatroof hadden gepleegd.

Rond 17.30 uur kwam een melding van een aanhouding na een straatroof bij het Wim Kanplein. Agenten gingen erheen en herkende een agent in burger die een jongen vasthield.

De 15-jarige jongen uit Almere had kort daarvoor samen met een vriend een straatroof gepleegd, waarbij zij onder dreiging van een steekwapen de tas van een 16-jarige jongen hadden gestolen. Een behulpzame passant had de verdachten zien wegrennen en ging er samen met het slachtoffer achteraan. Ter hoogte van de Paukenstraat konden zij één van hen in de kraag vatten. Een agent, die toevallig in zijn vrije tijd passeerde, schoot te hulp en hield de verdachte in bedwang. Hij droeg hem over aan zijn collega’s, die hem meenamen naar het bureau voor verhoor.

De tweede verdachte wist te ontkomen, maar na onderzoek kon hij op een later moment worden aangehouden. Het steekwapen werd in beslag genomen en de politie onderzoekt de zaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *