Kort nieuws

Kunstenaar grijpt inbreker na achtervolging

Ingegooid raamOp zondag 27 september rond 03:45 was een kunstenaar in zijn atelier aan het schilderen aan de Bottelaarpassage in Almere, toen hij een harde klap hoorde. Toen hij naar buiten keek, zag hij een man bij een winkel, een steen tegen de glazen deur gooien.

Omdat het glas niet gelijk sneuvelde, gooide de man nog een keer. De kunstenaar zag hoe de deur werd ingegooid en hij zag de man de winkel binnen gaan. De kunstenaar bedacht zich geen moment en rende naar de winkel om de inbreker aan te houden. Toen de inbreker zich gesnapt voelde, nam hij de benen. Na een korte achtervolging, kon de kunstenaar de inbreker te pakken krijgen. Te voet heeft de kunstenaar de inbreker overgebracht naar de Grote Markt en overgedragen aan de aanwezige politie.

De ontvreemde goederen zijn op de vluchtroute teruggevonden en de verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Morgen zal de recherche de zaak verder oppakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *