Persberichten

Gezocht: Daders schietpartij bakkerij

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 april 2015 lopen omstreeks 01.30 uur twee mannen binnen bij een bakkerij aan de Vlotbrugweg op industrieterrein De Vaart in Almere-Buiten. Ze vragen naar de manager en zodra hij hen een flesje water door een opening in de deur aanbiedt, pakt één van de mannen hem beet.

De manager kan zich losrukken en op dat moment schiet de tweede man in het wilde weg de bakkerij in. De kogels slaan o.a. in op de plek waar kort daarvoor één van de personeelsleden stond.

Geluk

De manager kan net op tijd wegduiken en ook de andere medewerkers hebben mazzel dat ze niet worden geraakt. Een medewerker bij de lopende band stond tijdens het schieten net op een goede plek. Had hij twee meter verderop gestaan, de plek waar hij een groot deel van de avond stond, dan was hij waarschijnlijk door één van de kogels geraakt.

Motief

Het vreemde aan deze zaak is dat het volkomen onduidelijk is wat deze twee daders op dat nachtelijke tijdstip daar van plan waren. Ze hebben niet om geld gevraagd en ze hebben geen poging gedaan om de bakkerij binnen te komen. Uit het niets werd de manager beetgepakt en toen de manager was weggerend begon één van de mannen lukraak te schieten.

Signalement

Dader 1:

 • donkere huidskleur
 • sprak in het Engels tegen de manager van de bakkerij.
 • rond de 30 jaar oud
 • tussen de 1.85 en 1.90 meter lang.
 • hij droeg donkere kleding

Dader 2:

 • donkere huidskleur
 • droeg een opvallende lichtkleurige trenchcoat. Onder die jas haalde hij een automatisch wapen vandaan waarmee hij begon te schieten.

Automatisch wapen

Het is niet helemaal duidelijk wat voor een wapen het is geweest. In ieder geval een automatisch wapen, waarmee in korte tijd meerdere keren is geschoten. Er zijn relatief weinig mensen die zo’n wapen in hun bezit hebben, dus de politie hoopt dat het mensen iets zegt.

Voorkennis

Aan de buitenkant is niet te zien dat er in het fabriekspand een bakkerij gevestigd is. Dat moet je echt weten en dan nog is het niet makkelijk om de ingang te vinden. De daders wisten kennelijk precies waar ze moesten zijn. De politie vermoedt dat ze op de één of andere manier zijn ingelicht over de situatie ter plekke.

Personenauto

Kort voor 01.30 uur die nacht van 23 april rijdt een personenauto over het industrieterrein in Almere-Buiten. Voor de politie is het belangrijk om te weten wie de auto herkent in combinatie met die daders. Meteen na het schietincident is de auto met gedoofde koplampen teruggereden over de Vlotbrugweg en daarna links over de Hefbrugweg.

Mogelijk is er nog een auto bij betrokken. Ruim een half uur voor het schietincident rijdt over de Hefbrugweg een witte auto in de richting van de bakkerij. De politie wil graag weten wat de rol van de auto en de inzittenden is geweest. Herkent u zichzelf in deze oproep, neem dan contact met de politie op.

Vragen

 • Wie heeft er informatie over het schietincident in de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 april 2015 bij een bakkerij aan de Vlotbrugweg op industrieterrein De Vaart in Almere-Buiten?
 • Wie heeft er aan de hand van de signalementen, het automatisch wapen en de auto’s informatie over de daders?
 • Wie heeft er die nacht van woensdag 22 op donderdag 23 april tussen 00.30 uur en 02.00 uur iets verdachts gezien of gehoord in die omgeving, of specifiek in de buurt van de bakkerij aan de Vlotbrugweg?
 • Wie weet er meer over het motief?
 • Wie weet hoe de daders aan hun eventuele voorkennis kwamen?
 • Wie heeft de daders op hun vlucht gezien?
 • Wie heeft er meer informatie over de witte auto?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Foto`s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *