Nieuws

Controle: ‘Almere Buiten op slot’

Donderdag heeft de politie samen met de belastingdienst een grote controle gehouden. De controle vond plaats in het kader van de regelmatig gehouden c.v.c. (controle verkeer en criminaliteit) acties. Deze specifieke controle droeg de naam: ‘Almere Buiten op slot’. Op vrijwel alle toegangswegen van Almere Buiten stonden ANPR camera`s die langsrijdende voertuigen scanden op opvallende zaken. Naast deze vaste posten reed de politie ook nog met diverse onopvallende motoren en auto`s rond.

De politie hoopt met deze actie`s personen die criminele activiteiten willen gaan uitvoeren uit de anonimiteit te halen en een misdrijf te voorkomen. De ANPR camera`s scannen ook op ‘fiscale wanbetalers’ en politiezaken. Daarnaast werden ook willekeurig mensen naar de controleplaats begeleid. Op de controleplaats werden de auto`s in categorieën onderverdeeld waardoor het meteen duidelijk was met wat voor een zaak de controlerende mensen te maken hadden. In totaal zijn er 18.000 voertuigen gescand waarvan 157 een hit gaven die vervolgens werden meegenomen naar de controleplaats bij Doemere.

De politie heeft tijdens de controle een aantal opvallende zaken gezien. Zo reed langs een van de ANPR camera`s een gestolen voertuig met daarin vier personen. De politie heeft de auto direct tot stoppen gedwongen en de personen aangehouden. De recherche gaat verder met onderzoek in deze zaak. Ook mocht een scooterrijder de scooter laten staan omdat hij ondanks een WOK-status toch ging rijden. Verder heeft de politie een auto die 25km/h platen voerde staande gehouden en onderzocht. Tijdens het onderzoek kwam naar boven dat de auto niet maximaal 25km/h kon rijden, maar zelfs een snelheid van 130km/h aantikte. De auto wordt ter vernietiging aangeboden.

Totaal overzicht :

 • 1 persoon kwam naar voren i.v.m een lopen onderzoek;
 • 28 voertuigen zijn doorzocht;
 • 15 bekeuringen voor diverse overtredingen;
 • 3 x rijden zonder rijbewijs;
 • Valse naam opgegeven, daarna aangehouden;
 • Scooter in beslag genomen i.v.m. overtreding WOK;
 • 25 km/h auto in beslag genomen;
 • 4 aanhoudingen diefstal auto.

36 vonnissen zijn behandelend

 • 1321,- euro is ter plaatse betaald;
 • 3 voertuigen zijn in beslag genomen;
 • 2 personen zijn ingesloten;
 • 3 gerechtelijke stukken zijn uitgereikt.

Belastingdienst

 • 55 voertuigen zijn in beslag genomen i.v.m. openstaande schulden;
 • 14 personen hebben ter plaatse een belastingschuld betaald;
 • 5 voertuigen kregen een naheffing i.v.m. de BPM.

Note: De afgebeelde voertuigen en personen zijn willekeurig uitgezocht. Van criminele activiteiten of overtredingen hoeft dus geen sprake te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *