Persberichten

CJIB waarschuwt voor nepmails en vervalste bekeuringen

FlitspaalHet CJIB waarschuwt voor vervalste verkeersboetes en nepmails. Ze blijven daar meldingen over ontvangen. De meeste komen uit Nederland en een enkele uit het buitenland. Hebt u een verkeersboete ontvangen en twijfelt u aan de echtheid, controleer dan in ieder geval het rekeningnummer van het CJIB.

Wat kunt u doen?

Veel mensen ontvangen wel eens een verkeersboete. Veruit de meerderheid betaalt onmiddellijk. Van die wetenschap maken fraudeurs gebruik. Ze versturen uit naam van het CJIB vervalste bekeuringen en nepmails en zetten u onder druk om de boete zo snel mogelijk te betalen.

Fraudeurs maken daarbij vaak gebruik van betaalmethoden, die het CJIB niet aanbiedt, zoals het betalen via een zogeheten voucher. Of ze vragen u geld over te maken naar een rekeningnummer, dat niet van het CJIB is. Trap er niet in!

Wat kunt u doen:

  • Maak alleen geld over naar het rekeningnummer van het CJIB.
  • Klik niet op de links in de verdachte mail en open geen bijlage(n).
  • Controleer goed aan wie u persoonlijke gegevens mailt.
  • Zorg dat het antivirusprogramma en de firewall van uw computer actueel zijn.
  • Meld vermoede fraude altijd bij de Fraudehelpdesk.

Wat doen het CJIB?

Het CJIB doet altijd aangifte bij de politie van internetfraude. Ontvangt het CJIB een betaling die ze niet kunnen verwerken, bijvoorbeeld omdat er geen boete openstaat, dan storten we het bedrag terug.

 

Persbericht CJIB

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *