Persberichten

Zwartrijder begaat fout in proeftijd

Verdachte koffers op treinstation centrum blijkt loos alarm (1)Op zaterdagavond 15 augustus is op station Almere Centrum een 47-jarige man uit Ede aangehouden. De man had geen geldig vervoersbewijs. Tijdens het uitschrijven van de uitstel van betaling en een wettelijke 35 euro boete door de NS-medewerker werd de Edenaar vervelend. Hij weigerde aanwijzingen van het personeel op te volgen en belemmerde het werk van de NS-medewerker door hem op zijn hand te slaan. Hierop is de Edenaar aangehouden.

Op het politiebureau bleek dat de man zich in de proeftijd bevond voor een eerdere strafzaak. De rechter had de Edenaar opgelegd dat hij gedurende twee jaar geen drugs mocht gebruiken. Hij had hennep bij zich en bekende ook dat hij eerder op de avond drugs had gebruikt. Hierop is de man ingesloten ten behoeve van justitie. Na een nacht cel is de verdachte weer in vrijheid gesteld. De Edenaar heeft naast het treinkaartje een proces-verbaal van 230 euro gekregen voor het bellemeren van de NS-medewerker. Voor het bezit van een mes in een gebied waar dat verboden is, ontvangt de man een schikkingsvoorstel van de officier van justitie.

3 gedachten over “Zwartrijder begaat fout in proeftijd

 • Dat is toch raar….de man wordt in vrijheid gesteld…terwijl ie in zijn proeftijd zit en daarin een overtreding begaat. Los van het feit dat je zo’n man eigenlijk moet opsluiten want hij overtreed op meerdere wijze de wet.
  Nee, hij wordt gewoon, na een nachtje in de cel, in vrijheid gesteld. Nou sorry hoor, maar nu breekt mijn klomp toch echt….Je hoort dit individu toch terug de cel in te sturen en de rest van zijn straf uit te laten zitten. Wie is hier nu verantwoordelijk voor? Of hebben we het misschien te druk met staken!

  Beantwoorden
 • Jullie mogen hem houden in Almere. In Ede hebben we al genoeg tuig.

  Beantwoorden
 • ik denk dat ie eerder bij jullie thuis hoort; wij hebben al genoeg tuig hier rondlopen waar de honden geen brood van lusten…

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *