Persberichten

Grote verkeerscontrole bij Almere Poort

Drukte bij grote verkeerscontrole Doemere (7)Bij een grootschalige verkeersactie in Almere Poort heeft de politie uitgebreid gecontroleerd op verschillende onderdelen van weggebruikers. In samenwerking met verschillende instanties zoals Belastingdienst, Douane, Gemeente en Inspectie Leefomgeving en Transport zijn tussen 09.00 uur en 15.00 uur vele verkeersdeelnemers aan een nader onderzoek onderworpen. Op het Olympiaplein zijn in totaal 230 voertuigen, 13 vrachtwagens en 86 brom- en snorfietsen onder de loop genomen. Via de automatische nummerplaat Herkenning zijn ruim 25.000 passerende kentekens gescand. Dit leverde 193 hits en 23 staandehoudingen op. De Belastingdienst heeft ruim 62.000 euro aan betalingen geïnd.

De politie constateerde verschillende feiten waaronder onvoldoende verlichting, slechte banden, niet-verzekerd, losliggende lading, ontbreken rij- en kentekenbewijs, ongekeurde voertuigen, slechte reminrichting en zwaar beladen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *