Kort nieuws

Buurtbewoners kijken mee met politie controle

De politie van Buiten heeft gistermiddag en avond weer diverse controles uitgevoerd. De controles staan in het teken van verkeer en criminaliteit. Dit type controles wordt voornamelijk gehouden om inbrekers buiten de wijken te houden.

Rond het middaguur begonnen de controles die door de dag constant verplaatst werden naar andere locaties. Tijdens de controles werden zowel scooterrijders als automobilisten gecontroleerd. Naast een korte inspectie van de staat van het voertuig konden de inzittenden op extra aandacht rekenen als daarvoor aanwijzingen waren. Op deze manier hoopt de politie woninginbrekers af te schrikken en buiten Almere te houden.

`s Avonds zijn 25 buurtbewoners op uitnodiging langs het bureau gekomen om de werkwijze van de politie te bekijken. De avond staat in het teken van het herkennen van verdachte situaties en waarom dit type controles gehouden wordt. Tijdens de bijeenkomst was er gelegenheid vragen te stellen maar ook zeker om feedback richting de politie te geven.

Tijdens deze controles zijn circa 50 scooters gecontroleerd. Heb jij ook een scooter en twijfel je of hij wel voldoet aan de gestelde maximum snelheid? De politie van Stad houdt donderdagavond een vrijblijvende controle. Een agent zal je dan ook vertellen wat je het beste kan doen en wat de gevolgen zijn bij een echte controle. Meer info en opgeven, geen Facebook? Gewoon langskomen!

De controles leverden de volgende zaken op:

  • 8 brommers hebben een WOK+ bekeuring voor de snelheid.
  • 5 bekeuringen zijn opgemaakt voor rijden zonder rijbewijs, waarvan 1 persoon zelfs al voor de 5e keer een bekeuring kreeg!
  • 24 waarschuwingen voor diverse zaken.
  • 1 scooter is in beslag genomen i.v.m. de technische staat, de eigenaar heeft afstand gedaan en de scooter zal vernietigd worden.
  • 1 auto is in beslag genomen i.v.m. een openstaande boete (€1400,-).
  • 1 rijbewijs in ingenomen i.v.m. een openstaande boete.
  • 1 WOK voor een auto is opgemaakt i.v.m. de technische staat.
  • 1 auto is doorzocht, niets aangetroffen.
  • 1 bekeuring voor een verlopen APK (verlopen 2014).

Note: De afgebeelde voertuigen en personen zijn willekeurig uitgezocht. Van criminele activiteiten of overtredingen hoeft dus geen sprake te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *