Persberichten

Blauwalg bij zwemstrand Haven

WaterDe Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) waarschuwt vanaf vandaag, 5 augustus 2015, voor blauwalg bij het Zwemstrand in Almere Haven. Zwemmen in zwemwater waar blauwalg aanwezig is, kan klachten geven zoals huidirritatie en klachten aan maag en darmen. Het strand en het water blijven toegankelijk maar zwemmen is op eigen risico.

De waarschuwing is tot stand gekomen in overleg met de strand- en waterkwaliteitsbeheerder. De situatie ter plekke wordt nauwlettend gevolgd. De meetfrequentie voor blauwalg is voor dit strand per direct verhoogd van tweewekelijks naar wekelijks en het strand wordt dagelijks gecontroleerd door de strandbeheerder. Op het strand zijn waarschuwingsborden geplaatst.

Actuele informatie

Voor actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater in Flevoland kunt u terecht op:

  • zwemwater.nl;
  • ofgv.nl/zwemwater;
  • teletekstpagina 725 (NOS);
  • twitter: @Flevozwemwater;
  • facebook: Zwemmen in Flevoland;
  • zwemwatertelefoon (0320) 265700;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *