Kort nieuws

Waterhulpdiensten varen uit voor zeilbootje tegen de dijk

Maandagavond zijn de waterhulpdiensten uit Huizen uitgevaren voor een vaartuig aan de grond. Het bootje lag tegen de dijk bij Almere.

De KNRM en enkele particuliere bergers/hulpverleners voeren rond negen uur de haven van Huizen uit. De kustwacht zou de boten eerst richting de Stichtse Brug hebben gestuurd, maar als snel bleek het bootje vlak naast de havenkom van Almere te liggen. Nadat de KNRM het bootje had gevonden was deze snel van de dijk af. Het bootje is samen met een opvarende richting haven gesleept. Geen van de opvarenden is gewond geraakt.

Volgens de Hulp Organisatie Gooi- en Eemmeer hadden de reddingsboten veel last van de waterplanten. Of het zeilbootje hier ook last van had is niet duidelijk. Volgens een omstander had het bootje wel veel waterplanten aan het roer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *