Persberichten

Gesignaleerde zwartrijder aangehouden

politiepersOp donderdagavond 23 juli 2015 heeft de politie op station Almere Poort een 28-jarige man aangehouden. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats stond gesignaleerd voor het betalen van een schadevergoeding na een mishandeling. Daarnaast had hij nog een veroordeling op zijn naam staan voor het betalen van 787 euro voor meerdere keren zwartrijden in de trein.

De 28-jarige man is eerder veroordeeld voor mishandeling. Hij moet nog een deel van een schadevergoeding betalen van 49 euro of één dag straf uitzitten. Waarna alsnog betaald moet worden. Hij heeft het openstaande bedrag betaald. Het bedrag van 787 euro voor het meerdere keren reizen zonder geldig vervoersbewijs kon de man niet betalen. Hiervoor moet hij vijftien dagen zitten. De man is ingesloten.

Gezamenlijke controle

Medewerkers van Veiligheid & Service van NS en de politie controleerden gezamenlijk in verschillende treinen reizigers op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Tien reizigers bezaten geen geldig vervoersbewijs en kregen daarvoor een uitstel van betaling plus een wettelijke 35 euro boete.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *