Persberichten

Drie straatroven binnen drie uur

 Politie logoOp zondagavond 19 juli werden in Almere drie straatroven gepleegd. De recherche onderzoekt de berovingen en kijkt of er een verband bestaat.

Almere Buiten

Rond 21.20 uur werd een 13-jarige jongen van zijn telefoon beroofd, nadat hij het voetbalveldje aan het Baltimoreplein had verlaten. Hij liep samen met een vriendje richting een nabijgelegen supermarkt en werd op de Oslobrug beroofd. De verdachte, een donkergetinte jongen van ongeveer 16 jaar, was na de beroving samen met een groep jongens weggerend in de richting van het Detroitpad. Het slachtoffer waarschuwde de politie en agenten zochten de omgeving af. Helaas werd de verdachte niet aangetroffen.

Almere Stad

Drie kwartier daarna, rond 23.05 uur, vond een straatroof plaats nabij het Spoorbaanpad ter hoogte van de Makkumbrug. Ook hierbij werd een telefoon gestolen. Het slachtoffer, een 16-jarige jongen, werd van zijn fiets getrokken door vier donkergetinte jongens van rond de 17 jaar oud. Ook de fiets van het slachtoffer werd meegenomen door de verdachten. Deze werd later teruggevonden, maar van de telefoon en de verdachten ontbreekt elk spoor.

Even later, rond 23.55 uur, werd in de Meesterstraat een 26-jarige man op gewelddadige wijze beroofd van een ketting en een tas met waardevolle spullen. Het slachtoffer liep richting een bushalte bij de Bottelaarpassage toen hij door een groep jongens werd aangesproken die hem eerder hadden gevraagd hoe laat het was. Het slachtoffer werd door één van de jongens bij zijn keel gegrepen, waarna hij door andere jongens uit de groep beroofd werd van zijn ketting en vervolgens in elkaar geslagen werd. De verdachten namen de tas van het slachtoffer mee en gingen ervandoor. Het slachtoffer bleef met een hoofdwond verward achter. Toen hij een politieauto zag rijden wenkte hij deze, waarna de agenten zich over hem ontfermden en een ambulance belden. De man werd behandeld door het ambulancepersoneel en kon vervolgens mee met de agenten om aangifte te doen van de beroving. Hij kon de verdachten omschrijven als jongens van rond de 15 jaar oud en ongeveer even lang, rond de 1,75 meter. Vier van hen waren donkergetint en één had een iets lichtere huidskleur. Ze hadden allen donkere kleding aan en één van hen droeg een bodywarmer met een roodwitte vlag op de rug. Een andere verdachte droeg zijn haar in rastavlechten.

Getuigen gezocht!

De politie onderzoekt de straatroven en vraagt getuigen om zich te melden. Heeft u iets gezien van bovenstaande zaken, of heeft u informatie die kan helpen bij het opsporen van de verdachten, belt u dan met de politie in Almere via 0900-8844. Anoniem melden kan uiteraard ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Een gedachte over “Drie straatroven binnen drie uur

  • 3 berovingen, 3x daderprofiel donkergetint. Almere staat er weer gekleurd op.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *