Kort nieuws

Zeilboot omgeslagen nabij IJmeerdijk

Kort na vier uur donderdagmiddag is er een houten zeilboot omgeslagen op het IJmeer. Hierop zijn direct de boten Koning Willem van de Waterhulpdienst Huizen en de Nikolaas Wijsenbeek van de KNRM in Huizen uitgevaren.

Ter plaatse aangekomen troffen de reddingsboten drie personen op de dijk aan nabij een omgeslagen zeilboot. Een opstapper van de Koning Willem is naar de kant gezwommen om zich over de slachtoffers te ontfermen. Omdat de personen het koud hadden en mogelijk onderkoeld waren geraakt werden ook de politie en ambulance ter assistentie opgeroepen.

De ambulancedienst heeft de opvarenden, die ondertussen waren bijgekomen van de eerste schrik, in de politievoertuigen kort nagekeken maar zij bleken niet gewond. De Nickolaas Wijsenbeek heeft samen met de politie ronddrijvende spullen op de kant gelegd. De zeilboot is daarna door de Koning Willem naar de haven gesleept. Deze kan als verloren worden beschouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *