Persberichten

Agent vordert fiets om verdachte aan te houden

Politie auto zwaailichtWoensdag zijn twee Almeerders aangehouden op verdenking van handel in en bezit van verdovende middelen.

Beide personen, 28 jaar en 32 jaar zijn op heterdaad betrapt in de omgeving van het Festivalplein. Cameratoezicht spotte verdachte handelingen bij de twee aangehouden mannen. Nader onderzoek wees uit dat het inderdaad ging om verboden verdovende middelen. Naast de drugs is ook een geldbedrag aangetroffen.

Eén verdachte werkte niet mee aan zijn aanhouding en ging er vandoor. Een agent vorderde een fiets van een omstander en ging achter de verdachte aan. Even later werd deze alsnog aangehouden. Op basis van de Opiumwet zijn beide personen overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat één van de verdachte ook nog een onherroepelijk vonnis had uitstaan voor 9 dagen celstraf.

De veiligheidspartners zijn hard aan het werk om de sfeer, het aanzien en de uitstraling van het Festivalplein te verbeteren. De actie op deze illegale handelingen maakt daar onderdeel van uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *