Nieuws

Verkeerslichten op rotonde Hospitaaldreef

Hospitaaldreef
Omleidingsroute (klik = groot)

Het is zover, vanaf maandag 8 juni plaatst de gemeente verkeerslichten bij de fietsoversteek van de Hospitaaldreef. De verkeerslichten komen ter hoogte van het Windesheim Flevoland. Er gebeuren regelmatig kleine ongevalletjes en veel mensen hebben HV-Almere laten weten het punt onoverzichtelijk te vinden.

De werkzaamheden starten maandag 8 juni aan de oversteek bij de Hospitaalrotonde nabij de tunnel. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 17 juli. De gemeente zorgt ervoor dat de doorstroming op de Hospitaaldreef verbetert door een verkeerslicht te plaatsen bij de voetgangers- en fietsersoversteek tussen het Flevoziekenhuis en Hogeschool Windesheim. Nu hebben fietsers en voetgangers hier voorrang en dat leidt op drukke momenten tot files.

Omleiding

De gemeente werkt in verschillende fases, waarbij de autostroom zo veel mogelijk wordt doorgelaten. Soms is dat mogelijk voor één richting. De andere rijbaan wordt dan omgeleid. Op andere momenten moet de oversteek geheel worden afgesloten. De omleiding voor auto’s loopt via de Meeresteinkade en Wandellaan en wordt ter plekke aangegeven met gele borden. Fietsers worden langs de werkzaamheden geleid. Voetgangers kunnen blijven oversteken via een tijdelijke oversteek een stukje verderop.

4 gedachten over “Verkeerslichten op rotonde Hospitaaldreef

 • Een voetgangersbrug is een betere oplossing. Stoplichten opdat punt gaan het verkeer helemaal vastzetten.

  Beantwoorden
  • Totaal niet Peter! Nu moet je elke keer stoppen als er een fietser of een voetganger wilt oversteken. Dit zorgt er voor dat 1 auto staat te wachten op meerdere voetgangers/fietsers. Door stoplichten te plaatsen zorg je er voor dat er meerdere auto’s Door kunnen rijden. En laat je in één keer alle fietsers en voetgangers oversteken.

 • İk snap niet dat een aanvoerweg naar een ziekenhuis in Madurodam stijl is aangelegd. op zaterdag vaak veel file om het ziekenhuis te bereiken. Dat hele plein aan de voorkant weg en indelingen maken voor taxi’s e.d. ik kom veel bij andere ziekenhuizen…bv Ede en .geweldig . ruimte genoeg. Nu 2 taxi plaatsen en vaak bezet door particulieren. En die rotonde met tweerichtingsverkeer fietsers is waardeloos. Kortom..
  totaal andere indeling maken.

  Beantwoorden
 • De rotonde voldoet niet aan de wettelijke inrichtingseisen. De politie hoort dit te melden bij de wegbeheerder. De wegbeheerder dient hierop aan te passen.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *