Kort nieuws

Scooterrijders bekeurd tijdens controle in Almere Buiten

Afgelopen maandag heeft de politie in Almere Buiten op meerdere plekken controles uitgevoerd. Hierbij waren scooters het aandachtspunt. De controle werd gehouden op de Jarenweg, de Polderdreef, de Evenaar en het C van Eesterenplein. De locaties zijn geselecteerd op basis van klachten van buurtbewoners en eerdere incidenten.

Tijdens de controle zijn er 87 scooterrijders gecontroleerd. 8 daarvan hadden geen, of een ongeldig, rijbewijs en hebben hiervoor een bekeuring gekregen. Voor het rijden met een te harde snelheid kregen 25 scooterrijders een bekeuring en elf mensen kregen voor overige zaken een boete. Eén persoon reed onder invloed van alcohol. Ook werd er een voertuig onderzocht vanwege mogelijk drugs. Dit bleek te kloppen, er werden meerdere zakjes wiet gevonden. Verder werd er nog iemand aangehouden die stond gesignaleerd voor het afstaan van DNA en werd er iemand betrapt op het ontduiken van belastingen.

Note: Niet alle afgebeelde personen of voertuigen zijn daadwerkelijk in overtreding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *