Kort nieuws

Passanten helpen bij doven felle buitenbrand Vroege Vogelbos

Maandagmiddag rond half drie is er een brand ontstaan aan de rand van het Vroege Vogelbos in Almere Haven.

De brand werd door voorbijgangers ontdekt waarop zij direct actie ondernamen en tegelijkertijd ook de brandweer waarschuwde. De passanten zijn met takken de brand te lijf gegaan. Vanwege de moeilijk bereikbare locatie kosste het de brandweer de nodige moeite om ter plaatse te komen. Behulpzame mensen hebben de brandweermannen achterop de fiets meegenomen naar de brandlocatie, terwijl de tankautospuit vanwege obstakels via een omweg ter plaatse kwam.

Toen zij eenmaal bij de brandhaard waren gearriveerd hebben ze door middel van vuurzwepen de resterende brand gedoofd. Vervolgens hebben zij het brandoppervlakte nog nageblust met water. Michael, die druk in de weer was om de branduitbreiding te beperken, is door de brandweer als ‘held’ bestempeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *