Kort nieuws

Bermbrandje zorgt voor treinvertraging

Zaterdagavond heeft het treinverkeer korte tijd enige hinder ondervonden van een bermbrandje langs het spoor. De brandweer werd even voor half 12 `s avonds opgeroepen vanwege het brandje in Tussen de Vaarten.

Nadat het brandje gemeld was bij de meldkamer moesten de treinen in de richting van Lelystad stapvoets rijden. Dit zorgde voor enkele minuten vertraging. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was kon de brand snel worden geblust.

De brandweer is de afgelopen dagen druk met het blussen van bermbranden. Door de beperkte neerslag die de afgelopen tijd is gevallen kan gras, pluisjes of ander droog materiaal snel vlam vatten. Hoe deze brand is ontstaan is onduidelijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *