Nieuws

Jongens ontvangen medaille na heldendaad

Donderdagmiddag heeft burgemeester Annemarie Jorritsma een bronzen medaille van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt aan Jordy Tesink, Marvin Oxford en Romario Vyent.

De jongens wilden een hapje eten halen bij de McDonald’s in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 juli 2014. Onderweg ontdekten zij een brand op het dak van één van de flats aan Salsastraat en sloegen direct alarm.

Ze hebben de hoofdingang van de flat geforceerd met een baksteen en zijn naar binnen gegaan om bewoners te waarschuwen. Zij brachten een oudere man van de bovenste verdieping naar beneden. In totaal werden er ongeveer 50 mensen geëvacueerd uit de flat. Bij de brand zijn uiteindelijk geen gewonden gevallen.

2 gedachten over “Jongens ontvangen medaille na heldendaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *