Persberichten

61-jarige buschauffeur mishandeld

connexxionDe politie is op zoek naar de nog onbekende jongeman die maandagmiddag 9 maart 2015 een 61- jarige buschauffeur van Connexxion heeft mishandeld.

Maandagmiddag 9 maart rijdt de chauffeur op lijn 1. Met een volle bus gaat hij van Almere Buiten naar de halte Almere Centrum. Om 13.28 uur komt hij daar aan. Op bewakingsbeelden in de bus is te zien dat de deur achterin open gaat en er iemand instapt; de deur gaat dan weer dicht. De bus trekt op en linksboven in beeld is een aantal jongens te zien. Opeens stopt de bus. De jongens hebben aan de zogenoemde noodkraan gedraaid. Daardoor komt de bus meteen tot stilstand en kan de chauffeur niets meer. Die rent naar achteren en moet handmatig de deur opendoen. Eén van de drie jongens speelt de vermoorde onschuld en zegt dat hij de noodkraan niet heeft opengedraaid. De jongens willen de bus in, maar de chauffeur laat ze niet toe.

Schermutseling

De chauffeur stapt dan via de voorste deur weer in. Eén van de jongens probeert dat ook, maar de chauffeur houdt hem tegen. Dan ontstaat er een schermutseling en de jongen met het witte petje haalt uit naar de chauffeur; die krijgt een klap op z’n hoofd. Vervolgens gaat het trio ervandoor waarbij ze de chauffeur nog uitschelden.

Blauw oog en bloedende wenkbrauw

De chauffeur rijdt geschrokken verder zijn route af, terwijl zijn wenkbrauw bloedt. Ook heeft hij een blauw oog opgelopen. Later die dag doet hij aangifte van mishandeling.

De verdachte

Alleen de man met het witte petje die te zien is op de bewakingsbeelden heeft strafbare feiten gepleegd; zijn maten hebben geen aantoonbare strafbare feiten gepleegd. De politie is dus op zoek naar de man met het witte petje. Zijn signalement is als volgt:

 • jongen / man
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd 15 tot 25 jaar
 • slank postuur
 • kort, donker haar
 • had een wit petje op
 • droeg een zwarte zomerjas
 • had een rode tot  donker oranje sjaal of kraag onder zijn jas
 • droeg een strakke spijkerbroek met scheuren
 • had witte schoenen aan
 • hield een zwarte gsm in zijn hand.

Vragen

Herkent u deze jongeman of weet u misschien wie hij is? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

https://www.youtube.com/watch?t=12&v=8csOxr_NfD0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *