Nieuws

Veiligheidsdag groot succes met meer bezoekers dan vorig jaar

Vandaag werd voor de tweede keer de Veiligheidsdag gehouden in Almere. De Esplanade was het hoofdtoneel en er was weer veel te zien en te beleven. Om 12:00 uur startte de eerste demonstratie en om 13 uur werd de dag officieel geopend door burgemeester Annemarie Jorritsma en minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie).

Tot vijf uur werden er demonstraties gegeven door defensie, politie, brandweer, ambulances, KNRM, de reddingsbrigade en andere ondersteunende eenheden. Incidenten werden in scene gezet en volgens de procedures uitgevoerd, om de bezoekers een beeld te geven over het werk van de hulpverleners. Ook het vliegtuig van de Nederlandse Kustwacht kwam nog over vliegen. Naast de demonstraties waren er ook tal van voertuigen waar de bezoekers een kijkje in konden nemen en waren er stands waar informatie werd gegeven.

Het evenement trok ongeveer 35.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er 25.000.

2 gedachten over “Veiligheidsdag groot succes met meer bezoekers dan vorig jaar

  • Erg jammer dat het op de zelfde dag viel als kom in de kas. Mijn dochter had beide erg leuk gevonden en moest nu dus een keuze maken. Volgend jaar een nieuwe herkansing.

    Beantwoorden
  • Het was echt een geweldige dag!!! Mijn zoontje heeft de dag van zijn leven gehad.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *