Nieuws

Tankwagen gekanteld op de Hogering

Op de Hogering is bij de Karperweg rond 23:05 uur donderdagavond een tankwagen gevuld met 40.000 liter LPG gekanteld. Alle hulpdiensten zijn opgeroepen om hulp te verlenen.

De brandweer is ter plaatse gekomen in verband met de mogelijke gevaarzetting. Het schuimblusvoertuig van de brandweer uit Lelystad en de Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer Amsterdam zijn ook ter plaatse gekomen om bij de hulpverlening te assisteren. Volgens een woordvoerder van de politie is er echter geen lekkage geweest uit de lading van de tankwagen. Er is wel wat diesel gelekt uit de brandstoftank van de vrachtwagen zelf. Er is derhalve geen gevaar geweest voor de omgeving.

Er zijn twee ambulances ter plaatse gekomen. De vrachtwagenchauffeur kon zelf uit het voertuig komen en werd door ambulancepersoneel ter plaatse onderzocht op letsel. Hij is met onbekende verwondingen aan het hoofd naar een ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek en behandeling.

De Hogering is de hele nacht, tot na de vrijdagochtendspits, afgesloten geweest voor de berging van de tankwagen en het reinigen van het wegdek. De tankwagen is met behulp van grote kranen op bergingsvoertuigen gehesen. Na 9.00 uur vrijdagochtend was de tankwagen geborgen en werd op meerdere bergingsvoertuigen afgevoerd. De wegafsluiting leverde met name in de ochtendspits files op op de Buitenring vanaf de Polderdreef en op de Tussenring vanaf de Vrijheidsdreef.

Een gedachte over “Tankwagen gekanteld op de Hogering

  • dit had ook heel anders af kunnen lopen. Lekje + vonkje en heel de wijk was verbrand geweest. En dan staat er : geen gevaar! Waarom niet ontruimd en toch minimaal bericht op burgernet !! Kunnen we zelf beslissen of we weg gaan of niet.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *