Persberichten

Dieven stelen tientallen spuitbussen deodorant

almere0904winkeldfstDinsdag 3 maart 2015 stelen twee winkeldieven zo’n 50 spuitbussen Deoleen bij de voordeelwinkel aan het Noordeinde. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de gestolen spuitbussen deodorant.

Op de camerabeelden van de winkel zijn de beide verdachten te zien. Eén van hen heeft een grote sporttas bij zich. Het gaat om een lichtgetinte jongeman van rond de 18 jaar. Hij houdt de tas voor het schap met spuitbussen en schuift met zijn hand het schap leeg in de tas. Hij is dan nog alleen. Hij loopt weg, maar komt even later terug met de tweede verdachte. Deze verdachte is blank. Samen schuiven ze de rest van het schap in de tas. Vervolgens lopen ze richting de uitgang. Een medewerkster van de winkel heeft het duo echter door en haalt de bedrijfsleider erbij Die ziet dat de dieven niet van plan zijn te betalen. Hij houdt de lichtgetinte verdachte tegen en vraagt of hij in zijn tas mag kijken. Dat mag niet van de verdachte, die er vervolgens vandoor wil gaan. De bedrijfsleider houdt hem tegen en zegt dat hij beter mee kan werken omdat de beveiligingscamera’s draaien. Dat maakt het duo kennelijk niets uit. De bedrijfsleider krijgt een harde duw van de blanke verdachte en dan gaan de dieven er samen vandoor. Ze rennen weg.

De 50 spuitbussen die ze hebben gestolen hebben een waarde van zo’n 300 euro.

Video:

Sporttas

De tas die de dieven bij zich hadden:

 • is van het merk Adidas
 • is zwart / blauw van kleur met aan de bovenkant een stuk rood
 • heeft een groot witkleurig Adidas logo op de zijkant en op de andere zijkant het woord ‘Spigt’ of iets wat daarop lijkt, met daaronder nog een woord.

Signalementen

Verdachte 1 (degene met de sporttas):

 • jongeman
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd circa 18 jaar
 • lengte ongeveer 1,80 meter
 • donker haar
 • droeg een zwarte jas
 • had een lichtblauwe spijkerbroek aan.

Verdachte 2:

 • jongeman
 • blanke huidskleur
 • leeftijd circa 18 jaar
 • lengte ongeveer 1,85 meter
 • blond haar
 • droeg een zwarte jas
 • had zwarte sportschoenen aan.

Vragen

Herkent u de verdachten of weet u misschien wie ze zijn? Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *