Nieuws

Cameratoezicht op Walt Disneyplantsoen

Per 1 mei komt er cameratoezicht op het Walt Disneyplantsoen in de Filmwijk. Het cameratoezicht is tijdelijk en is zeker tot 1 oktober 2015, zo laat het college aan de gemeenteraad weten.

Sinds juni 2013 is er op en rond het het Walt Disneyplantsoen sprake van aanhoudende overlast. Buurtbewoners voelen zich onveilig, geïntimideerd en angstig en ook de buurtpreventie loopt om het Walt Disneyplantsoen heen zo bleek eerder in een raadsvergadering. De overlast bestaat uit het hinderlijk rondhangen, veroorzaken van geluidsoverlast, plegen van vernielingen en vervuiling van de openbare ruimte. Op 7 maart jl. zijn er tientalen ruiten vernield en zijn twee agenten bedreigd.

Omdat er sinds 2013 al verschillende maatregelen zijn genomen om de overlast op en rondom het Walt Disneyplantsoen te verkleinen, maar deze niet de gewenste resultaten hebben, wordt er nu cameratoezicht geplaatst. Het cameratoezicht kan en zal, naast alle bestaande maatregelen die van kracht blijven, een belangrijke rol spelen bij het verder terugdringen van de overlast. De burgemeester heeft tot deze maatregel besloten samen met de gezagsdriehoek.

Een gedachte over “Cameratoezicht op Walt Disneyplantsoen

  • Het zou beter zijn als de politie zou optreden tegen deze drugs gebruikende en dealende jongeren. Deze pendelen tussen filmwijk en danswijk veelal illegaal met de bus.
    Iedereen die in deze wijken woont ziet het en weet het. De buurtpreventie loopt er met een grote boog omheen en de politie rijdt alleen langs en doet niets.

    Camera’s gaan echt niet helpen, dan verplaatst het probleem, keihard aanpakken is de enige oplossing.
    Denk aan preventief de groep aanspreken controleren op drugs en alcohol. En zeker gevolgen daaraan koppelen, een simpele foei maakt geen indruk, sterker dit strerkt de groep want er gebeurd toch niets.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *