Nieuws

AED burgerhulpverlening van start

Hartslagnu AlmereOp 1 mei 2015 gaat in Almere de AED burgerhulpverlening van start. Hiervoor werken gemeente Almere, Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Flevoland en HartslagNu nauw met elkaar samen. Staat u als vrijwilliger geregistreerd in de digitale database van HartslagNu? Dan betekent dit dat u vanaf 1 mei a.s. een bericht kunt ontvangen bij een (mogelijke) reanimatie.

Hoe werkt het?
De Meldkamer Ambulancezorg stuurt bij een (mogelijke) reanimatie automatisch een melding door naar HartslagNu. Op basis van de postcode van het incident worden automatisch maximaal 30 vrijwilligers gealarmeerd in een maximale straal van 1.500 meter rondom de plaats van het incident. Een derde deel van deze 30 vrijwilligers ontvangt een bericht met het verzoek om direct naar de plaats van het incident te gaan. Het andere deel krijgt de vraag de AED op te halen (indien beschikbaar) en deze naar de locatie van het slachtoffer te brengen. Ook al is er geen AED beschikbaar, een snelle start van de reanimatie is van levensbelang.

Wel gewenst, niet verplicht
Overigens is reageren op een alarmering wel gewenst, maar niet verplicht. Daarnaast krijgt u na elke alarmering per e-mail een vragenlijst toegestuurd. De gegevens van de vragenlijst worden uitsluitend gebruikt om een  beeld te krijgen van het verloop van de hulpverlening en om eventuele verbeteringen aan te brengen.

We hebben u en uw collega vrijwilligers hard nodig!
Als vrijwilliger bent u zelf geregistreerd bij HartslagNu. U moet hiervoor in het bezit zijn van een geldig BLS/AED certificaat. Hoe meer vrijwilligers en AED’s in het systeem van HartslagNu staan geregistreerd, hoe beter de dekking van een bepaald postcode gebied is. Kent u mensen die zich mogelijk als vrijwilliger willen aanmelden? Via de site van HartslagNu is alle informatie te vinden en kunnen vrijwilligers zich ook aanmelden.

Hoe kunt u een bericht ontvangen?
U kunt op twee manieren gealarmeerd worden, of via een sms-bericht of via de HartslagNu app (pushbericht)
1. via een sms-bericht.
Als een door u opgegeven adres in de cirkel ligt rondom het incident. (ook als u niet aanwezig bent op dat adres), of
2. via de HartslagNu app. (medio mei 2015)

Aanmelden?
http://www.hartslagnu.nl/

 

2 gedachten over “AED burgerhulpverlening van start

 • Amsterdam werkt al jaren met de app Hartveilig op GPS.
  Veel betrouwbaarder dan op postcode: als ik boodschapen doe, ga ik niet eerst mijn postcode aanpassen.
  Waarom twee verschillende systemeb en niet één die landelijk werkt

  Beantwoorden
 • De app is wel al te installeren, maar inloggen en gebruiken werkt alleen nog voor de testers. Niet-testers worden uitsluitend via SMS gealarmeerd, totdat de app verder wordt vrijgegeven.
  Volg de berichtgeving op de facebookpagina van HartslagNu!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *