Nieuws

Politie blij met nieuw bureau in Almere Buiten

Politie blij met nieuw bureau in Almere Buiten 1 - JvdL_4499 - kopie

De politie van basisteam Almere Buiten is in januari verhuisd naar een nieuw bureau aan de Giraffeweg in de Faunabuurt. HV-Almere bracht vrijdag een bezoek aan het bureau om een kijkje te nemen en om te horen hoe het nieuwe onderkomen bevalt. Wij worden rondgeleid door politiewoordvoerder Sven van der Burg.

Het bureau bestaat uit twee gebouwen aan weerszijden van een binnenplaats. Op de binnenplaats is parkeerruimte voor de dienstvoertuigen. In het gebouw aan de rechterkant worden bezoekers ontvangen.

Het eerste dat bij binnenkomst opvalt is de ruime entree en ontvangstbalie met wachtruimte voor bezoekers. In het oude bureau aan de Midwaystraat was die ruimte er niet. Daar werd men te woord gestaan aan een kleine balie, meer een soort loket, wat de baliemedewerkers van het bureau zelf ook geen fijne werkwijze vonden. Nu hebben bezoekers veel meer ruimte en kunnen de baliemedewerkers het bezoek meteen zien binnenkomen en te woord staan.

Direct naast de balie bevinden zich twee spreekkamers. Deze worden bijvoorbeeld gebruikt voor het opnemen van aangiftes en het afnemen van verklaringen. Verder is op de benedenverdieping van dit gebouw kantoorruimte ingericht voor de wijkagenten van het basisteam. Op de eerste verdieping zijn de kantoorruimtes voor de agenten van de noodhulp en de recherche.

In het andere gebouw bevindt zich op de benedenverdieping een instructieruimte en verblijfsruimte. In deze ruimte wordt elke ochtend de briefing gehouden. Ook kunnen de medewerkers hier hun pauze doorbrengen en maaltijden gebruiken. De leiding van het basisteam heeft kantoorruimte op de bovenverdieping van dit gebouw.

In totaal heeft bureau Almere Buiten nu ongeveer 120 medewerkers. Dit is een verdubbeling ten opzichte van eind 2014, waardoor de verhuizing naar een groter bureau noodzakelijk was. Het werkgebied van de agenten van het bureau aan de Giraffeweg bestaat uit Almere Buiten en Almere Hout.

Tijdens het bezoek spraken we met enkele aanwezige medewerkers, zowel agenten als administratief personeel. Duidelijk is dat ze blij zijn met de nieuwe werkplek, die niet alleen veel meer ruimte biedt, ruimte die hard nodig was, maar ook moderner is ingericht en meer is toegerust op het werk dat moet worden gedaan.

Maar blij zijn ze ook met de uitbreiding van personeel. Aangiftes kunnen veel sneller in behandeling worden genomen en er is meer politie zichtbaar op straat aanwezig. Hierdoor is de criminaliteit ook duidelijk afgenomen.

Het bureau is gevestigd aan de Giraffeweg 7-9 en is geopend op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *