Kort nieuws

Alcoholcontrole in Almere Buiten

De politie van Almere Buiten heeft vrijdagmiddag en -avond op verschillende locaties een alcoholcontrole gehouden. Tijdens de avondspits werd verkeer dat op de Grote Vaartweg naar de Buitenring reed gecontroleerd. Na de spits verplaatste de controle zich naar de Evenaar en later op de avond werd al het verkeer op de Buitenring vanuit Almere Stad gecontroleerd. Het ging om een totaal-controle, hetgeen betekent dat alle bestuurders die de controleposten passeerden moesten blazen. Ook werd de ANPR-camera ingezet om eventueel gesignaleerde voertuigen te herkennen.

Bij de controle op de Grote Vaartweg werd een deel van het wegvak tussen de Draaibrugweg en de Buitenring afgesloten, waardoor al het verkeer over één rijstrook werd geleid. Later op de avond gebeurde hetzelfde op de Buitenring, waar al het verkeer de Polderdreef op werd geleid om de controlepost te passeren. Door de controle ontstond er soms een behoorlijke rij auto’s, maar de doorstroming ging behoorlijk snel omdat de controle per bestuurder slechts korte tijd in beslag neemt en er steeds meerdere bestuurders tegelijk konden blazen.

Tijdens de acties werden in totaal rond de 1100 blaastesten afgenomen. Uiteindelijk bleek bij drie mensen dat ze te veel hadden gedronken. Eén bestuurder is bij het zien van de controle uit zijn auto gesprongen en op de vlucht geslagen, maar werd even later in de omgeving aangetroffen. Voor deze bestuurders is proces verbaal opgemaakt.

In hun strijd tegen het ‘gebrek aan waardering bij het kabinet’ voor de Nationale Politie en een betere CAO hebben de deelnemende agenten deze keer voor minder ernstige feiten een groot aantal waarschuwingen uitgedeeld in plaats van bekeuringen; zo’n 70 stuks in totaal. Voor een aantal ernstige feiten zoals voor het rijden zonder rijbewijs en het ontbreken van een geldige verzekering werd wel een bekeuring uitgeschreven. Verder werden 4 auto’s doorzocht op de mogelijke aanwezigheid van wapens en drugs waarbij in één geval een kleine hoeveelheid wiet werd aangetroffen. Tenslotte zijn in 1 voertuig spullen aangetroffen voor het maken van een hennepkwekerij. Een onderzoek in deze zaak is ingesteld en loopt nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *