Kort nieuws

Treinvertraging door zwaan

Maandagmiddag heeft het treinverkeer tussen Almere Buiten en Parkwijk enige tijd last gehad van vertraging. Dit kwam vanwege een zwanenkoppel dat op de Hogevaartbrug was geland.

Direct nadat de zwanen langs het spoor zaten gingen de treinen langzamer rijden, wat ervoor zorgde dat er een vertraging van enkele minuten ontstond. Vrijwilligers van de dierenambulance snelden toe naar de plek om de zwanen van het spoor af te halen. Eén van de zwanen koos al snel het luchtruim, de ander kwam niet zelfstandig weg. Vlak voordat de zoveelste trein langs zou rijden stak de zwaan zijn nek net ver genoeg omhoog zodat hij vastgepakt en van het spoor getrokken kon worden.

De dierenambulance heeft de zwaan meegenomen zodat hij onderzocht kan worden op verwondingen. Het treinverkeer rijdt inmiddels weer volgens de dienstregeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *