Kort nieuws

Landmacht oefent in Almere

Vandaag heeft de Landmacht (45 Pantserinfanteriebataljon uit Havelte) geoefend in Almere. Ongeveer 70 militairen deden mee aan de missie. Zij liepen patrouilles door het centrum en door Filmwijk. Deze patrouille maakt deel uit van de oefening ‘Secure Peacock’.

De eenheid oefende tussen 10:00 en 14:00 en was onder andere te zien in de omgeving rondom de Vomar in Filmwijk.

De Landmacht is overal in de wereld inzetbaar voor vrede en vrijheid. Om de vaardigheden op peil te houden is geregeld trainen essentieel. Dit keer beoefenen de militairen het patrouilleren in verstedelijkt gebied. De militairen treden dus op tussen de bevolking. De Landmacht oefent steeds vaker in eigen land om de zichtbaarheid te vergroten en daarmee het draagvlak.

Een pantserinfanteriebataljon is de kern van een leger. Een dergelijk bataljon wordt gevormd door militairen die het grondgevecht leveren: de infanteristen. 45 Pantserinfanteriebataljon is een onderdeel van 43 Gemechaniseerde Brigade en levert gevechtskracht. Zij bestrijdt vijandelijk personeel en materieel en gebruikt hiervoor onder andere het gepantserde rupsvoertuig CV90.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *