Persberichten

Getuigenoproep: Pakket stelen door bezorger op straat te overvallen

image-2015-02-10 (2)Op maandagmiddag 9 februari 2015 wordt even na 17.00 uur een bezorger beroofd van een pakket op de Jan Steenstraat. De dader en zijn handlanger zijn nog altijd spoorloos. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en het gestolen pakket.

De pakketbezorger moet op de Jan Steenstraat zijn. De bewoner doet open, maar blijkt een andere naam te hebben en zegt helemaal niets te hebben besteld. Dan ziet de bezorger in zijn ooghoek dat iemand zijn kant op komt lopen. Het blijkt een jongen te zijn met een vuurwapen. Die bedreigt de bezorger, die verstijft van schrik. De jongen met het vuurwapen pakt het pakketje en gaat er rennend mee vandoor. Meteen wordt 112 gebeld. De politie zoekt in de buurt nog naar de dader, maar vindt die niet meer.

Handlanger en achtergelaten spullen

Uit getuigenverklaringen blijkt dat de overvaller niet alleen was, maar dat een handlanger op de uitkijk stond. Ze gaan er samen rennend vandoor en vluchten via een brandgang. Daar houdt het spoor op.
Op de vluchtroute vindt de politie meerdere spullen, die de overvaller blijkbaar heeft weggegooid. Het gaat onder meer om:

 • een zwarte joggingbroek met een logo van AC Milan
 • een zwart petje met daarop een logo van een basketbal met een netje en met het merk The Hundreds.

Getuigen verklaren dat de overvaller na het dumpen van zijn schoenen op zijn donkere sokken verder is gevlucht. Mogelijk dat dit iemand is opgevallen. In het belang van het onderzoek kan de recherche niet zeggen wat er in het pakketje zat dat is meegenomen.

Signalementen

Verdachte 1 (de overvaller):

 • jongen
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd 16 tot 17 jaar
 • slank tot normaal postuur
 • kort, zwart haar
 • kennelijk linkshandig
 • droeg een zwarte jas met capuchon en donkere sjaal.

Verdachte 2 (stond op de uitkijk):

 • jongen
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd ongeveer 16 tot 17 jaar
 • slank tot normaal postuur
 • droeg een zwarte jas en
 • een zwarte joggingbroek.

Vragen

 • Heeft u iets van de straatroof gezien?
 • Heeft u de verdachten op of in de omgeving van de Jan Steenstraat of de omliggende straten (brandgangen) gezien? Mogelijk is de overvaller opgevallen, doordat hij er zonder schoenen vandoor is gegaan.
 • Weet u misschien wie de verdachte met de zwarte joggingbroek met AC Milan-logo en / of het zwarte petje van het merk (en met de tekst) The Hundreds  en met een logo van een basketbal met een netje is?
 • Weet u misschien wie de handlanger is?

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *