Kort nieuws

Auto te water bij Poortdreef; bestuurder ongedeerd

Vrijdagavond even na half 12 is een automobilist het water in gereden langs de Poortdreef nabij de Europalaan. De bestuurder reed over de Poortdreef in de richting van de Godendreef toen hij door onbekende oorzaak via een blok beton op de rotonde langs een lantaarnpaal in het water is beland.

Verschillende omstanders waren al bij de plek van het ongeval gestopt om de bestuurder te helpen. Deze kon op eigen kracht uit de auto komen, voordat de auto bijna geheel onderwater verdween. De gealarmeerde duikers van de brandweer hoefden daarom niet meer in actie te komen. De ambulancedienst heeft de bestuurder nagekeken en hem laten opwarmen in de ambulance. Hij bleek niet gewond te zijn geraakt en is vervolgens meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring.

Voor de berging van de auto werd de hulp ingeroepen van duikers die gespecialiseerd zijn in het bergen van voertuigen. De auto is vervolgens uit het water getrokken en afgevoerd.

Schade

Een politieauto die met spoed onderweg was naar het ongeval is bij de afrit A6 Almere Poort tegen een rand gereden met twee lekke banden en een olielekkage tot gevolg. De berger die onderweg was naar de aanrijding heeft de politieauto meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *