Stadsnomaden van parkeerplaats weggestuurd door politie

De politie heeft drie stadsnomaden die hun kamp op bedrijventerrein De Vaart hadden donderdagavond verplicht te vertrekken. De drie stonden met hun caravans op een verlaten parkeerterrein van Mitsubishi.

De verplichte verhuizing gebeurde uiteindelijk onder toeziend oog van acht tot tien agenten. Volgens een van de stadsnomaden blijven de caravans de komende drie dagen op de openbare weg staan.

Waar ze uiteindelijk naartoe gaan is nog niet bekend. De rechter had ze verboden nog langer op bedrijventerrein De Vaart te blijven op verzoek van de gemeente. De stadsnomaden kunnen geen geschikte sociale huurwoning vinden omdat de wachtlijsten te lang zijn. De rechter ging hier niet in mee en oordeelde dat ze te weinig hebben gedaan om tot een oplossing te komen.

3 gedachten over “Stadsnomaden van parkeerplaats weggestuurd door politie

 • 17 januari 2015 om 10:19
  Permalink

  Laat die mensen met hun caravans toch met rust doen niemand kwaad

  Beantwoorden
 • 25 mei 2016 om 21:17
  Permalink

  Na drie jaren Westpoort,te hebben gestaan heeft de gemeente Amsterdam schaamteloos besloten,misbruik te maken van de term gedoogbeleid. Door handhaving zonder gerechterlijk bevel deze bewoners te verwijderen. Beschermd door gemeente politie Amsterdam die deze actie dus gedoogde.Zodat er inbeslagnames van caravans met gehele inboedel konden plaatsvinden zonder invorderingspapieren of bewijsstukken zodat mensen alles wat zij hadden zijn kwijtgeraakt geen bewijsstukken kunnen overhandigen ,om zodoende bij de rechtbank gemeente aan te kunnen klagen.
  Het was echt een wetteloze schande wat gemeente Amsterdam ons daar geleverd heeft.

  J.E. R. oud bewoner

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *