Nieuws

Jaarwisseling Almere gemoedelijk verlopen (samenvatting live-blog)

Tijdens de jaarwisseling hebben zich geen grote incidenten of verstoringen van de openbare orde afgespeeld in Almere. Het team van HV-Almere.nl hield op hun website een live-blog bij over de incidenten rond de jaarwisseling. De brandweer van Almere is op woensdag en donderdag ongeveer 30 keer uitgerukt voor kleine buitenbrandjes in containers en afval. De meeste brandjes waren in Stedenwijk. In Muziekwijk gingen ook twee auto’s verloren door brand. Verder ging in de Augustusstraat een schuur volledig in vlammen op. In Danswijk raakte een man gewond nadat vuurwerk in een woning gegooid.

In de Regenboogbuurt raakte woensdagmiddag een 18-jarige jongen ernstig gewond in zijn gezicht door vuurwerk. De jongen was met vrienden vuurwerk aan het afsteken, toen een illegale Cobra 6 te vroeg af ging. Hij werd met spoed naar het AMC ziekenhuis vervoerd en raakte door de klap zijn oog kwijt.

Het Flevoziekenhuis liet weten een relatief rustige nacht te hebben gehad. Bij de Spoedpost zijn in totaal vier mensen met letsel als gevolg van vuurwerk binnen gebracht en twee mensen hadden een alcoholvergiftiging opgelopen.

Toen het nieuwe jaar nog maar 5 minuten oud was werden in een bedrijfspand aan de Markerkant twee inbrekers aangehouden. Na een automatische alarmmelding zagen agenten bij aankomst een kapotte ruit en een persoon binnen. Hierop ging een agent met zijn diensthond het pand binnen. De twee inbrekers kwamen tevoorschijn en konden worden aangehouden.
Kort daarna kwam er een nieuwe melding binnen dat op de Parkwerf in Haven een man met een glas op zijn hoofd was geslagen. Agenten konden op aangeven van het slachtoffer korte tijd later een 23-jarige man aanhouden.
Voorafgaand werd er op dinsdag 30 december 315 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen bij een 42-jarige Almeerder in een woning in de Kruidenwijk.

De brandweer laat weten dat er tijdens de incidenten waarbij brandweerpersoneel is ingezet, er geen geweld tegen de brandweerlieden is gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *