Nieuws

Brand in bedrijfspand Zandzuigerstraat

In de Zandzuigerstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag brand uitgebroken in een unit van een bedrijfsverzamelgebouw. De brandweer werd even na half één gealarmeerd.

Er woedde brand in een bedrijfsruimte achter een rolluik. Door het rolluik kwam rook uit het pand. De brandweer heeft zich met behulp van een stormram toegang moeten verschaffen tot de bedrijfsunit. In het rolluik werd vervolgens met een elektrische zaag een opening gemaakt waarna kon worden gestart met blussen.

Vanwege de omvang van de brand, het niet snel binnen kunnen treden en de hoeveelheid inboedel die in brand stond werd er snel opgeschaald naar middelbrand. De brandweer is ruim een uur bezig geweest met brandende materialen uit het pand verwijderen, die vervolgens buiten werden geblust. Daarna werd het pand geventileerd om de rook te verdrijven.

Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade is nog niets bekend. Woensdagochtend wordt er onderzoek verricht in het afgebrande pand.

Inbraak
Rond 0.30 uur kwam bij de poltie een melding van een mogelijke inbraak bij het bewuste pand. Agenten gingen erheen en zagen direct hevige rookontwikkeling. Een getuige zag iemand wegfietsen, mogelijk in de richting van de Molenbuurt. De politie heeft sporenonderzoek verricht en heeft het vermoeden dat de brand aangestoken is.

De politie verzoekt mensen die iets verdachts gezien hebben of die meer weten over de brand, contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *