Persberichten

Gestolen fietsaccessoires in beslag genomen

De politie trof op 1 december 2014 bij een van fietsendiefstal verdachte man in Almere diverse gestolen fietsaccessoires aan. De politie zoekt de nog onbekende eigenaren van deze spullen.

Het Saffraanplein in Almere Stad is een plek waar fietsendieven geregeld toeslaan. Over heel november dit jaar werden er op die plek in totaal 17 fietsen gestolen. De politie besloot daarom een speciale actie op touw te zetten.

Twee agenten in burger zetten op maandag 1 december twee fietsen voor de supermarkt aan het Saffraanplein en doen ze op slot. Ze gaan op de uitkijk staan en lang hoeven ze niet te wachten. Binnen een minuut zien ze dat een man één van de fietsen oppakt en ermee wegloopt. Ze volgen de man, zien dat hij een woning in gaat en gaan daar ook naar binnen.

In de slaapkamer vinden ze de gestolen fiets. De fietsendief heeft er geen gras over laten groeien: hij heeft het ringslot er al af gesloopt. De agenten arresteren de verdachte en nemen hem mee naar het politiebureau. Daar zetten ze hem in de cel. Het gaat om een man van 44 jaar uit Almere.

Gestolen spullen

In z’n woning vinden de agenten niet alleen die fiets, maar nog veel meer spullen, zoals een grote hoeveelheid fietsaccessoires, fietstassen, fietsmandjes, een kinderzitje en een flinke verzameling opengebroken sloten. Vermoedelijk zijn alle spullen afkomstig van gestolen fietsen. Mogelijk herkennen mensen hun eigendommen.

Vragen

Zit er iets van u tussen of weet u van wie de gestolen spullen zijn? Laat het dan weten aan de politie. Bel gratis de Opsporingstiplijn 0800-6070. U kunt uw tip ook met dit formulier aan de politie melden.

Foto’s: Politie.nl

 

Een gedachte over “Gestolen fietsaccessoires in beslag genomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *