Persberichten

Man moet 7 jaar de cel in voor chloorincident Kaneelstraat

Kaneelstraat 4Een 30-jarige man uit Almere is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor het doden van zijn partner in maart 2014 in Almere. De rechtbank achtte doodslag bewezen.

De politie vond de verdachte en het slachtoffer op bed in hun woning aan de Kaneelstraat na alarmerende berichten dat zij dood zouden zijn. Het slachtoffer bleek door wurging om het leven te zijn gekomen. In de woning hing een extreme chloorlucht waardoor ook hulpverleners onwel werden. De verdachte had geprobeerd zichzelf om het leven te brengen door chloor te drinken.

De verdachte werd vrijgesproken van moord omdat niet vast is komen te staan dat hij het slachtoffer met voorbedachte raad heeft gedood. Bij het bepalen van de straf heeft de rechtbank rekening gehouden met straffen die in vergelijkbare zaken zijn opgelegd en dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *