Nieuws

Almeerse agenten nemen nieuw uniform in gebruik

Brandweer rukt uit voor pan op het vuur 1Alle politieagenten van de eenheid Midden-Nederland, die op straat werken, krijgen sinds deze week, een nieuw operationeel uniform. Dit uniform is praktisch, opvallend en beter geschikt voor het politiewerk dan het huidige tenue.

Het nieuwe uniform is voorlopig alleen bedoeld voor politiemensen die echt op straat werken. Daarom zult u bijvoorbeeld de politiemedewerker achter de balie nog in het huidige uniform zien. Of de woordvoerder op televisie. Ook blijft het huidige uniform voor alle politiemensen het representatieve tenue bij officiële gelegenheden.

Dezelfde bevoegdheden

Op 10 november worden in Utrecht de eerste exemplaren van het nieuwe operationele uniform uitgereikt. Eind december 2014 is het in heel Nederland op straat te zien. Het kan in de tussentijd gebeuren dat u op straat agenten tegenkomt die er verschillend uitzien. Maar of ze nu het operationele uniform of het representatieve tenue dragen, ze hebben dezelfde bevoegdheden en zijn even waakzaam en dienstbaar. Op politie.nl (http://www.politie.nl/onderwerpen/uniform-en-uitrusting.html) kunt u zien wanneer het nieuwe blauw in uw buurt op straat verschijnt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *