Persberichten

Aanrijding bij liquidatiepoging blijkt klap van explosief te zijn

Schietpartij na ongeval Poortdreef (5)Wat zaterdagochtend in eerste instantie leek op een aanrijding, blijkt later de klap van een explosief te zijn. Zodra de geraakte auto met twee inzittenden op de Poortdreef in Poort stilstaat, worden de inzittenden beschoten met een automatisch vuurwapen. Een van de twee mannen raakte ernstig gewond, maar verkeert niet in levensgevaar. De andere inzittende kwam met de schrik vrij. De zaak lijkt verband te houden met eerdere (pogingen tot) liquidaties in de hoofdstad. De recherche gaat uit van een gerichte aanslag in het criminele milieu.

VW Golf
Zodra de mannen stilstaan, worden ze beschoten met een automatisch wapen vanuit een donkere BMW. De mannen uit de Golf rennen hun auto uit richting de bosjes en de bijrijder wordt verder beschoten. Daarna rijdt de BMW weg.

Daders in BMW
De daders reden in een donkere BMW 325i sedan met het gestolen kenteken 94-RG-PP. Op de oprit naar de A6 bedreigen de inzittenden van de BMW met hun vuurwapen nog een persoon. Daarna gaan de daders waarschijnlijk verder in een rode Volkswagen Transporter. De BMW is later brandend aangetroffen.

Vlucht
De rode Volkswagen Transporter, waar de daders verder in rijden, was voorzien van het gestolen kenteken 54-BS-NR. Het busje is eerder in Muiderberg gezien. Dat kenteken hebben ze van een grijs busje in Voorburg weggenomen. Vermoedelijk via de Tesselschadelaan en de Zeeweg rijden ze in de rode bus richting de A1 en verdwijnen.

Vragen
Het onderzoeksteam krijgt graag antwoord op de volgende vragen:

– Wie is er op zaterdag 1 november 2014 om 05.30 uur getuige geweest van het schietincident op de Poortdreef in de wijk Almere-Poort?
– Wie heeft de daders in de donkere BMW 325i sedan zien vluchten?
– Wie is er getuige geweest van het in brand steken van de BMW op de Aalscholver in Muiderberg?
– Wie heeft de daders na de brandstichting waarschijnlijk in een rode Volkswagen Transporter zien stappen?
– Wie heeft het busje eerder in de wijk Muiderberg gezien?
– Wie heeft gezien waar de daders in het rode busje naartoe zijn gereden?
– Wie heeft meer informatie over de diefstal van het kenteken vanaf een grijs busje in Voorburg?
– Wie heeft de rode Volkswagen Transporter sinds zaterdag 1 november ergens gezien of weet wie deze in zijn of haar bezit heeft?
– Wie weet er meer over de achtergrond van deze zaak?

Tips
Heeft u antwoord op (een van) de bovenstaande vragen of heeft u andere informatie die mogelijk met de zaak te maken kan hebben? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw tip telefonisch doorgeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Uw tip anoniem doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000. Team Nationale Criminele Inlichtingen is bereikbaar op 079-345 8 999

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *