Nieuws

Gewonden bij ongeval tussen stadsbus en vuilniswagen

Een vuilniswagen is woensdagochtend tegen een stadsbus gereden op de busbaanovergang aan het Dek, ter hoogte van de Fokkeboom. Het ongeval gebeurde rond half negen.

Door de klap vloog de cabine van de vuilniswagen van het voertuig en kwam met de voorruit op de weg terecht. De bestuurder kwam bekneld te zitten in het voertuig. Een vlak bij de busbaan wonende medewerkster van een ziekenhuis hoorde de klap en snelde toe om eerste hulp te verlenen. Volgens deze bewoonster lag de bestuurder om het stuur van de vuilniswagen heen gedraaid met zijn benen in de lucht. De brandweer heeft de man uit zijn benarde positie moeten bevrijden. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook de stadsbus raakte zwaar beschadigd. In de bus zijn voor zover nu bekend twee gewonden gevallen. Volgens getuigen is er zeker ook één inzittende van de bus naar het ziekenhuis gebracht. Een ander is ter plaatse behandeld aan een kleine verwonding aan de hand.

De politie is langdurig bezig geweest met onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Het busverkeer was enige tijd gestremd en is rond half elf weer op gang gekomen. Ook het plaatselijke verkeer heeft lange tijd last gehad van de stremming. Meerdere omwonenden hadden moeite om hun bestemming te bereiken en reden in de verkeerde richting door een straat voor eenrichtingsverkeer. Eén bestuurder koos er zelfs voor om over de busbaan te gaan rijden en wilde de plaats van het ongeval passeren. De politie heeft meerdere bestuurders op hun gedrag aangesproken.

Een bergingsbedrijf is vervolgens begonnen met het bergen van de vuilniswagen. Nadat de cabine geheel van het voertuig was losgemaakt is deze op een bergingsvoertuig gehesen. Daarna kon het restant van de vuilniswagen worden weggesleept. Ook de berging duurde lang, door de complexiteit van het voertuig en de enorme schade die was toegebracht.

Pas aan het begin van de middag kon de weg weer geheel worden vrijgegeven.

4 gedachten over “Gewonden bij ongeval tussen stadsbus en vuilniswagen

 • Dineke Jongebloed

  Er was nog een buurtbewoonster die, samen met mij de eerste hulp heeft verleend. Ik was zeker niet alleen.
  Omstanders waren allen zeer geshockt, en konden daarom waarschijnlijk niet direct en adequaat reageren.

  Misschien wordt het nu tijd dat aan deze penibele situatie, oversteek busbanen, een oplossing gezocht gaat worden, want dit ongeluk staat niet op zich!

  Beantwoorden
 • Het is zeker zeer ernstig wat er is gebeurd, en super goed voor het verlenen van de eerste hulp, verder wil ik wel even in gaan op het puntje oplossing voor de busbaan oversteek.

  Van alle gevallen die tot een bijna ongeluk hebben geleid die ik heb gezien reden ze door rood (nee niet de bussen maar fietsers, autos etc)

  Ten tweede als je gewoon netjes stopt is er niks aan de hand en zijn ze defect dat et oranje knippert of helemaal niets brand ewoon stoppen en kijken ze hebben nou eenmaal voorang.

  Verder wens ik veel sterkte voor alle betrokkenen en slachtoffers hopen dat iedereen er snel bovenop komt.

  Beantwoorden
 • Op mijn fietstocht naar mijn zoon aan de fokkeboom zag ik de ravage vandaag. Een treurig ongeluk, dat m.i. voorkomen had kunnen worden door een betere achteruitkijkspiegel bij de vuilniswagen. Weer een dodehoek-in-de-spiegel-ongeluk. Het zoveelste!!! De chauffeur heeft de bus niet kunnen zien in zijn spiegel, gaf kijkend in die spiegel waarin de bus niet te zien was, in een split second gas toen het voorste deel naast hem reed en botste zo tegen het achterste deel met de noodlottige gevolgen. Heel veel sterkte aan de slachtoffers en ook aan de chauffeur van de vuilniswagen gewenst.

  Beantwoorden
 • Meerdere personen in vuilniswagen…achteruit rijden is verplicht gidsen met zo’n grote wagen….had een kunnen doen…..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *