Nieuws

Wederom boot uitgebrand bij aanlegplaats Starleypad

Dinsdagavond om kwart over elf is de brandweer met spoed uitgerukt naar de aanlegplaats aan het Starleypad. Ter plaatse bleek er een bootje, type motorkruiser, volledig in brand te staan. Het bootje dreef op dat moment al los op het water. Onduidelijk was of er nog iemand in de boot was. De brandweer begon meteen met blussen en had snel opgeschaald naar ‘middelbrand’.

De brandweer had ruim een half uur nodig om het vuur te blussen. Tijdens het blussen kwam de eigenaar van de boot aanfietsen en raakte behoorlijk overstuur bij het zien van zijn boot. Ruim twee maanden geleden was namelijk zijn boot ook al verwoest door een brand. Dat gebeurde op dezelfde plek als nu.

In de aanlegplaats lag nog een andere boot. De eigenaar van deze boot had veel geluk. Hij was in slaap gevallen en werd wakker van veel licht. De brandende boot dreef af naar zijn boot en naderde op ongeveer twee meter. De man kon zichzelf snel in veiligheid brengen en heeft samen met twee passanten zijn boot losgemaakt en weggetrokken. Door het snelle ingrijpen van de man en de omstanders konden zij ternauwernood voorkomen dat ook deze boot vlam zou vatten. De eigenaar liet aan HV-Almere weten erg dankbaar te zijn voor de hulp die hij kreeg van de passanten.

De politie en brandweer hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Het is nog onbekend wat de oorzaak is. Bent u getuige geweest van deze brand? Neemt u dan contact op met de politie in Almere via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *